Salam,
Sejak balik sini rajin pulak nak buat kuih la... kek la... ada masa jadi elok ada masa elok untuk dibuang hua hua hua... tapinya oklah... masih ada semangat memasak sendiri... tak sabar tunggu dapur bleh guna untuk masak dan masak dan masak... [sedap tak sedap belakang kira].
Ini rupa butter cake percubaan pertama di Casa Palma... memang cantik dan sedap [masuk lif tekan butang sendiri ye...] model tu pun kata yummy cake mama. Yang boleh buat kek ni sebab baru sedar kami ni ada oven hahaha... hasil main golf sblm balik Stirling hari tu... alhamdulillah OK lagi oven tu... :D
Ini pun butter cake...tapi letak topping coklat ... hahaha... itu topping ada skit bau hangit tp laku jer... masa dok rajin buat kek ni musim hujan mmg la laku segala benda...hujankan cepat lapar...
Yang ni pulak eggless choc cake... paling sedap... nanti boleh buat lagi... tapi mana ntah resepi kek ni? Hahaha...inilah masalah pengusaha IKS ni... cer simpan resepi di tempat yang selamat... barulah rasa dan tekstur kek tu sama je... ok ok... nanti minta tolong encik GooglE :P
Ada sekali tu buat kek kaler merah tapi tak sempat ambik gambar...sebab laku sangat... butter cake perisa durian pun pernah... nantilah nak try rainbow cake plak [hua hua hua....] Oklah... cukuplah cerita ceriti untuk hari ni... tata :D
~dariBMkeKKkesTirkeKK~
4 comments:
Topping yang biasa kami buat (senang) campuran butter, koko dan juga susu pekat. Memang menjilat jari.. sebenarnya resepi untuk kek batik, tapi boleh juga untuk topping kek biasa :D
itulah topping yg biasa dibuat :D
sgt kreatif ;)
dah besar si comel ni
Irfa,
Besar dah... 5 tahun dah :)
Post a Comment