Saturday, May 16, 2009

Sesi fotografi kanak-kanak

Salam,

Lama juga tak tulis apa2 kat sini... bkn la busy sangat pun tapi malas la pulak...

Kat sini dah nak summer...tapi kat tempat ni ada summer ka? ke ke ke... rasanya panas macam mana pun sweater dilupa jangan...omputeh sini pun kadang tu lepas gian pakai seksi tapi bila masuk je dalam bangunan menggigil juga sabar je la.

Abang bulat baru beli kamera... beria la ambik gambar kanak-kanak... depa ni pun kalau nampak je kamera kemain lagi berposing, kanak-kanak zaman sekarang, kalau kanak-kanak zaman dulu ntah-ntah ada yang menangis guling-guling kalau orang nak ambik gambar sebab takut he he he...

Ini gambar adik... @ Athirah @ Bam Bam, teruja nak berjalan-jalan.

Kakak @ Awatif @ Bim Bim leka tengok mama dok lipat baju, nak tolong ke? Alah tau sangat nak tolong sepah-sepahkan je... dah.... jangan harap ke ke ke

Adik, aksi terbang...

Kakak dengan gaya model kiko atau kikilala...[kekonon la...]

Mereka... muka bangun tido :)

Inilah aktiviti terkini abang bulat... layan je la. Aktiviti aku...he he he ntah le blom ada apa-apa aktiviti selain pi opis, jaga budak2... makan minum... mujurlah badan tak naik2 juga... harap2 tak le naik... kena beli baju baru plak... nantilah...kalau sampai satu tahap aku rasa bosan tahap gaban... aku carilah aktiviti juga.

Ok... kat sini je untuk kali ni, nanti ada masa jumpa lagi daaaaaaaa :)

~dariBMkeKKkeStIr~

16 comments:

Zareda Norman said...

alinlai

kat KL pun summer you.. panas berdenting... hujan sesekali jer

Alinlai said...

zar,

ha ha ha..dah le summer all the year, kalau sampai tahap berdenting tu mmg haru la ... duduk dlm opis, masuk shopping complex je la... a'cond free ;)

Anonymous said...

cik lyn, tang aktiviti makan2 tu yg x tahan nak gelak ni. continuation dr tanah air ke? ehehe

anyway tgk gaya bim nak tolong mama dia tu mmg lebih kepada nak tolong menyemak ehehe

Alinlai said...

cik sue,
alahai...pe bleh buat, dah dijemput kena la pi sat lagi kecik hati kenkawan ke ke ke... makan2 mestilah pi, best pe...tak payah pening fikir nak masak pe, ni pun baru balik makan2 juga... kenyang bangat ... iyelah depa tlg nyemakkan la apa yang patut... dah nak merangkak ni, lagi sakan ler ;) layannnnnnnnnnnn!!!

Ilah said...

wah wah... terpegun kakak tengok mama lipat baju (dlm hati agaknya, nantilaaaa, dapat kat cek...) hehehe

ibuVouge said...

alin
happy belated bday.. sweet 25 err eheheh

sungguh comei kakak dan adik ye

kakak kata apa tau.. eleh mama tu eksen la ..nanti kakak pandai lipat semua baju kakak lipat..biar mama bersilat

adik pula
ish pasai apa terbang tapi tak naik ni.. salah enjin ka

muehehehe
seperti biasa makcik iv suka buat dialog kat anak anak alin eheh

Alinlai said...

Ilah,
ke ke ke... itulah pasal, siaplah kalau dah bleh ambik baju2 tu... bleh main pondok2 alamak... haru haru

IV,
makasih makasih... umur tak pandai berganjak... [kekonon la...] iyelah... apa2 pun mmg ngam dialog achik IV buat tu tq tq ;)layannnnn!!!

HappyIrfa said...

SALAM ALIN..
wah semakin tembam anak2 ko ni.aku nak tanya satu soklan bodo.sblm ni aku baca blog ni ko duk kat kk
(kota kinabalu kan?)tp kenapa sejak2 akhir2 ni aku rasa ko mcm duk kat oversea?atau ada benda yg aku ketinggalan?sori sbb tanya soklan bodoh.sbb rasanya aku dah baca semua en3 ko tp masih ada unsur ragu2 disitu

Alinlai said...

Irfa,
ke ke ke tak pe... ada la tu N3 yang hang tertinggal tu, yeppp la ni aku kat UK sambung study, tu yang ala ala kat o'seas tu... :)

Anonymous said...

dah nak merangkak? jaga2 cik lyn, kabinet dapur tu... simpan susu elok2 :)

Alinlai said...

cik sue,
tak pe sini kabinet tinggi2, silap2 simpan mama pun tak sampai ha ha ha... kena jaga serdak maruku je... sat lagi dok kunyah2 sakan, rupanya dok kunyah maruku ha ha ha...sabo je la

ailininstockholm said...

hmm... jeles jeles :P

Alinlai said...

ailin,
hi ya sista... where have u been... lama tak dtg sini :)

Ummi Salsabila said...

salam..
comelnye twin ni..teringin nye nak anak kembar..:)
slm kenal yer.minta izin link bole?

Alinlai said...

Ummi,
Salam... terima kasih, ok jer tak kisah pun :)

Anonymous said...

Mama...

Kakak tuh bukan model KIKO or KIKILALA...dia model Guess? Kids ataupun Hallmark. hehhe [Lupa kew berhabis beratus2 soping kat depa saja kat KLCC]
Harus diingat KIKO, KiKiLala etc. zaman2 chu je kay.hehehehe....