Monday, November 28, 2005

Cerita Weekend....

Salam....

Seronok cuti...tapi sabtu tak pi memana sebab ingatkan tuan rumah nak datang....dah tengahari baru dia bagitau tak jadi datang sebab banyak hal....(erkkk... rugi duduk dediam kat rumah) dia datang ahad petang...ok le janji dia datang....ada benda nak bincang...masalah negara ni.
Petang...lepak2 kejap then kami pi urut kaki...mak aiii sakitnya...tapi tahan...macho le katakan, lepas urut kaki masuk tong's beli jeans...hmmm abg le aku tak beli menda...malas la nak shopping later...soon...he he he...malam tengok cerekarama....ada ziana zain...actually aku tidak le suka bebenor dengan minah ni tapi ok plak dia berlakon malam ni tajuk citer ni "Cermin Pada Bulan" ok la tapi layan sorang2 sebab org kat sebelah dah krohhh...krohhh...letih main golf kot.... hmmmm habis citer hari sabtu.

Ahad dari pagi2 dah dengar bunyi nginggg nginggg nginggg....ingatkan rumah sapa kena rompak...tadak plak tanda2 keta polis ke...bunyi siren ke....dah lepas subuh bunyi tak habis2 lagi..arghhh tak bleh jadi ni turun bawah buka pintu rupanya bunyi alarm kereta jiran kami... diorang balik kampung...dia bagi kunci tapi aku plak pandai2 bagi balik dekat Yus maid dia... so telefon la diorang bagitau the situation...Dr depan rumah dah bising2....tapi apa kami bleh buat ... buat bodo je la...kwang kwang....t'hari Yus balik settled dah tadak bunyi...lega yang kelakar tu (???) ikan flowerhorn diorang mati...sama ada terkejut atau tension dengan bunyi yang menusuk kalbu tu...kesian plak...innalillah...

Petang tido jap...arghhh tuan rumah dah mai...bincang pasal nak kurangkan sewa...dia kata esok dia contact lepas bincang dengan laki dia...hmmm mcm tipis je tak pe la tawakal kot2 dia kesian tengok muka monyok aku ni dia bagi ke yehahhhh bleh lompat2...Lepas asar sal n family datang...aku goreng bihun dan keropok yang kak tie bagi masa dia mai sini 2 bulan lepas he he he mujur tak expired lagi....anak2 dia suka makan...jgn sakit perut dah le...kesian kanak2 ribena tu...almost finished the bihun that i cooked....sembang2...ngumpat2 skit he he he....dia tak masuk opis lagi minggu ni...next week baru nak masuk sunyi lagi la tadak kawan nak breakfast lama2....boss tak main la breakfast lama2 nanti org opis dia cari... ada missed call?...sapa? ohh kak yat ajak pi rumah dia buat makan2 skit...makan2 ok je so lepas isyak kami pun pi...hmm suspen jugak...ingatkan ada tahlil ke sebab....aku pakai slack dengan blouse, abang pakai jeans dengan 'Vancouver' argkkk...ohhh tidak...ok makan2 open house je tapi makan satey 2 cucuk, nasi impit, serunding, kek lapis s'wak dan biskut...kenyang lagi ni....duduk 1 jam...balik le sebab malam2 tak elok lepak lama2 kat rumah orang...he he he sebenarnya aku takut miss Smallville... ingat nak pi BCB bank in duit kat pikachu (adik aku...) tapi no acct. plak tak bawa...terus la balik...hmmm tadak Smallville ini tidak adil....suka2 hati je TV3 ni tukar schedule (atau aku yang tak tau...) tensen ni...tengok citer apa ntah pasal tornado tak ingat tajuk tapi halfway je pasal ngantuk...kejut abang coz dia nak tengok MU pukul 11.55pm aku naik atas krohhhhhhhhhhhhhh......habis satu hari cuti....ciao.

1 comment:

Syikin said...

waaa...banyaknya termiss entri, ari tu dtg mcm tak updated, rupanya2 mata saya yg jemm..adeii..

mahal ke sewa rmh kat sana?

wah..tak de jemputan kenduri kawin, jemputan open house pun okkan..