Thursday, September 15, 2011

Hikmah...

Salam,
Hmmmm nak mengeluh ke? Jangannnnnnnn tak baik...setiap benda tu ada hikmahnya... yes I admit that, my research works very very ....over, bukan over sebab terlebih2 buat keja tapi over due hu hu hu.... tak pe la... masih rasa akan boleh siap...sooner or later insyaAllah.
Memang tak tau nak curi masa kat mana lagi... yang terfikir la ni, I have reach the data collection stage, get the chance to 'pujuk' sesapa yang sanggup ikut ke sini for few months...then insyaAllah things will back to normal... skrg ni bukan la abnormal cumanya tak sanggup nak biarkan budak2 ni... kalau my other half sibuk memang buat-buat tak ingat pasal keja...walaupun kadang2 rasa bersalah juga...tapi my priority is family... PhD is also a priority dua2 la... so have to juggle wisely [how wise....????]
Kadang-kadang rasa kesian juga dengan budak2 ni... ye la bila kita penat, cepat je nak melenting, sedaya mungkin cuba la buat2 tak faham yang depa dok cari pasal nak bagi kita marah... bising mulut jer tahan tangan daripada nak cubit/ tampar tangan depa... kulit putih, tampar kuat skit je merah2 dah...macam kena dera plak huhuhu...
Tauke biasalah... memang nak bermanja... ye la kakak2 dia lahir je dah ada kawan... dia sorang2, jadinya dia nak extra attention... kadang-kadang jaga 3,4 pagi nak ajak sembang atau main-main....opsssss F untuk MaaF la... mama nak lena :P
Oklah... itu jer... ini bukan apa...minggu depan J for Julie dan Jimmy nak jumpa...ketaq lutut, kecut perut dll la... tapi redah jer...tahan telinga dan telan pelan2... bukan lama pun lagi 2 tahun paling lama pun insyaAllah... aminnnnnnnnnnnn!!!
Oh inilah hasil mural yang 2 ketoi ni buat...hasilnya kami kena bayar kat accomodation office hua hua hua....invoice blom dpt lagi tatau le berapa yang diorang charge :P
Nilaikan sendiri yer :D




Tata.... cheerios
~dariBMkeKKkesTiR~

5 comments:

Hasfazilah said...

Budak-budak nak membesar Lin, bab boboi nak main jam 3-4 pagi adalah normal. Mereka tengah test skill baru, nanti dapat skill lain, lain pula caranya. Mural di dinding hehehe... dulu pun macam tu, bagi pilah kertas besaq mana pun, dinding jugak yang depa suka. Itu namanya kreatif... :D. InsyaAllah, you can do it (both motherhood and PhD). Yakin boleh.

HappyIrfa said...

kreatif sungguh la :-) anak2 aku pun sama..tapi kenit tu paling byk la..si kakak tak nyonteng dr kecik lagi..dtg adik2 dia..huhu..nak nanges rasa

Alinlai said...

Ilah,
insyaAllah tu la yg dok pahat dlm minda...Yakin Boleh !!! Bab budak2 tu kena tahan je la kan... nak besar mcm2 la fe'el depa... layannnnnnnnnnnnn ;) terima kasih ye....semoga kita sama2 berjaya aminnnn

Irfa,
hahaha tu la pasal...kreatif sungguh, tak tau la apa tema depa cuba lontarkan ;) mujur juga toys kat sini bleh beli kat carboot sale, murah2 jer...kalau beli yg brand new....bleh nanges... main kejap je...hancussss...

Nine said...

alaaa... Kalau Pika free bulehla p duk lepak sana (** CIS! AYAT CAM KO HINGAT DUK KAT SABAH)

Alinlai said...

Pika,

hahaha...no worries, ok je ni kena pandai2 curi masa je skrg ni. Sekali sekala kena gak luahkan perasaan camni kwang3... baru sedap hati, tak la risau sangat pun well u know me ;)